De beste manieren om waarde aan je huis toe te voegen

manieren om waarde aan je huis toe te voegen

Een verbouwing kan de levenskwaliteit van de bewoners van een gebouw drastisch verhogen, maar als je een verbouwing strikt als een investering beschouwt, denk er dan goed over na. Verbouwen is namelijk zelden een goede financiële investering.

De meeste verbouwingsprojecten voegen slechts 60% tot 80% van hun kosten toe aan het huis, en geen enkel project levert gemiddeld een positief rendement op. Woning upgrades zijn dus vaak geen echte investeringen, die ook geen behoorlijke kans hebben op enige vorm van winst.

Uiteraard is het nog steeds mogelijk dat individuele verbouwingsprojecten positieve rendementen opleveren. Zelfs de meest verkwistende projecten, zoals de toevoeging van een serre of een noodstroomgenerator, zullen in zeldzame gevallen zeker winst opleveren. Ook hebben verbouwingsprojecten meer kans om winstgevend te zijn in huizen die niet duur zijn voor hun buurt. Maar over het algemeen zouden verbouwingsprojecten moeten worden uitgevoerd om de levenskwaliteit van de bewoners van het huishouden te verbeteren, niet strikt als financiële investering. Hoewel je bijvoorbeeld meer dan een derde verliest van wat je in een verbouwing stopt, zal jouw gezin misschien genoeg genieten van de toevoeging om de kosten meer dan te compenseren.

Als je vastbesloten bent om te verbouwen om jouw huis een hogere waarde te geven, vermijd dan de volgende fouten:

– het huis op een of andere manier opwaarderen waardoor het groter of mooier wordt dan de meeste andere in de buurt, aangezien het onwaarschijnlijk is dat dergelijke verbouwingen veel waarde zullen toevoegen;

– het toevoegen van zwembaden of spa’s, omdat ze net zoveel kopers kunnen afstoten als ze aantrekken (afhankelijk van de regio en markt). Deze upgrades vereisen vaak onderhoud waar kopers geen zin in hebben, en ze vormen een verdrinking risico voor jonge kinderen.

– kiezen voor persoonlijke smaak in plaats van potentiële kopers tevreden te stellen. Gedurfde investeringen, zoals felgekleurde apparaten, zullen veel kopers afstoten.

De beste manieren om waarde aan je huis toe te voegen

Goedkope alternatieven voor verbouwingen

In plaats daarvan bevelen we de volgende oplossingen aan, omdat ze waarschijnlijk meer opleveren dan hun kosten:

– Opknappen in plaats van vervangen. Het overspuiten of opnieuw bekleden van kasten is meestal goedkoper dan het vervangen ervan. Geef gootstenen en kuipen een nieuwe laag om hun levensduur te verlengen en vermijd de hoge kosten om ze te vervangen.

– Heroverweeg hoe je de ruimte gebruikt. Hoewel het toevoegen van vloeroppervlak een redelijke manier lijkt om met ruimtegebrek om te gaan, kun je waarschijnlijk hetzelfde resultaat bereiken door de rommel op te ruimen. Een externe opslagruimte kan worden gebruikt om ruimte in het huis vrij te maken.

– Een kamer opnieuw inrichten. Nooit de logeerkamer gebruikt? Misschien kun je er in plaats daarvan een kantoor of een eetkamer van maken.

– Verf kan het uiterlijk van een kamer of huis veranderen, en het is niet duur en relatief eenvoudig aan te brengen. Huur een professional in of doe het zelf.

– Fleur het huis op door zware gordijnen te verwijderen, ramen te wassen en takken en struiken die ramen bedekken weg te knippen.

– Grondige schoonmaak. 

Tuin opruimen. Snoei struiken en heggen, hark bladeren, verwijder neergevallen takken, plant bloemen en vervang mulch.

– Gebruik enscenering technieken. Herschik meubels en decor om de positieve aspecten van de kamer te benadrukken en een uitnodigende ruimte te creëren. Hoewel je dit zelf kunt doen, worden professionele diensten gecontracteerd om kleuren en meubels aan te passen om een ​​emotionele aantrekkingskracht te creëren. Bedenk dat een groot deel van de potentiële huizenkopers huizen op internet zal bekijken, en enscenering kan een eerste indruk dramatisch verbeteren.

beste manieren om waarde aan je huis toe te voegen