Verschillende soorten bouwhekken voor het afbakenen van bouwplaatsen en evenementen

bouwhekken

Bouwhekken zijn onmisbaar in de bouw, maar kunnen ook gebruikt worden voor het afbakenen van evenemententerreinen. Om een terrein of bouwplaats af te zetten, heb je de keuze uit verschillende soorten bouwhekken. Van standaard bouwhekken tot en met speciale city fence bouwhekken. In deze blog zullen we vier verschillende soorten bouwhekken onder de loep nemen en verder toelichten. Ben je benieuwd welk soort hekwerk het beste is voor jouw situatie? Lees dan verder!

Standaard bouwhekken

Standaard bouwhekken worden het meest gebruikt. Ze zijn gemaakt van stalen buizen en hebben een gaaspaneel. De standaard bouwhekken van Bouwhekken Nederland zijn 2 meter hoog en 3,5 meter breed. Afhankelijk van je budget en de gewenste kwaliteit zijn standaard bouwhekken in verschillende soorten te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een voorverzinkt hekwerk, maar je kunt ook gaan voor een betere kwaliteit (en duurder) thermisch naverzinkt bouwhek. Sommige hekken zijn uitgerust met extra’s als hoekversteviging en een middenbuis.

Extra hoge bouwhekken

Wil je een extra hoog hekwerk creëren? Dan kun je met behulp van verlengbuizen bouwhekken op elkaar plaatsen. Plaats bijvoorbeeld een extra laag hekwerk van 1 meter hoog bovenop een standaard bouwhek om een totale hoogte van 3 meter te bereiken. Houd er rekening mee dat je een extra hoog bouwhek wel goed moet schoren. Een extra hoog bouwhek vangt namelijk meer wind en kan hierdoor sneller omwaaien.

Anti-climb bouwhekken

Standaard bouwhekken hebben vaak een vrij grof gaaspaneel. Dit maakt het mogelijk om de voeten in de gaten te steken en zo over het hek te klimmen. Wil je dit tegengaan? Dan kun je beter kiezen voor een speciaal anti-climb bouwhek. Anti-climb bouwhekken zijn uitgerust met een fijnmazige staalmat. De afstand tussen de draden is extra klein. Dit maakt overklimmen praktisch onmogelijk. Om een voorbeeld te geven: een standaard bouwhek heeft bijvoorbeeld een maas van 100 x 250 millimeter, terwijl een anti-climb hekwerk een maas heeft van 35 x 250 millimeter.

City fence bouwhekken

City fence bouwhekken zijn tot slot ideaal voor stedelijke projecten. Door de onderzijde die geheel gesloten is, wordt het zicht op de bouwplaats deels ontnomen. Automobilisten worden zo niet afgeleid en blijven gefocust op de weg en het verkeer. Het bovenste deel van het bouwhek is open en is voorzien van een extra smalle en hoge niet-overklimbare maas. Dit voorkomt dat inbrekers op het terrein kunnen komen.