Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamers?

badkamertrends

De badkamer was lange tijd vooral een plek van praktisch nut. Tegenwoordig zien we deze ruimte echter steeds vaker als een verlengstuk van ons knusse eigen plekje. Om die reden is de badkamer voor veel mensen een echte bron van wellness, maar dan gewoon thuis. Natuurlijk wordt hier bij de inrichting van nieuwe badkamers steeds meer rekening mee gehouden. Wil jij ook je badkamer verbouwen of herinrichten? Laat je dan zeker inspireren door de laatste badkamertrends. Natuurlijk hoef je ze niet één-op-één te volgen, want uiteindelijk moet jouw nieuwe badkamer vooral passen bij jouw eigen stijl en manier van doen. Zo zorg je ervoor dat je echt helemaal tot rust kunt komen in je badkamer en dat je je hier volledig kunt opladen. Hieronder zetten we de belangrijkste badkamertrends 2022 voor je op een rijtje.

Natuurlijke schoonheid

Je gebruikt je badkamer vooral om jezelf lekker op te frissen, om te ontspannen en om je eigen schoonheid zo goed mogelijk naar voren te brengen. Dit combineert heel mooi met één van de populairste badkamertrends: natuurlijke schoonheid. Deze trend richt zich vooral op prachtige kleuren en materialen uit de natuur. Zo zijn in 2022 aardse tinten als taupe, beige, terracotta, zand en bruin helemaal in. Deze kleuren dragen bij aan een gevoel van rust en sereniteit. Daarnaast hoort ook de kleur groen bij deze stijl. Groen staat voor fris, nieuw en gezond en combineert heel mooi met de lichte aardse tinten. Je kunt kiezen voor groene accessoires en meubels, maar ook kun je een mooie plant aan je badkamer toevoegen.

Baden in luxe

Als we het over badkamertrends hebben, mogen we ook deze populaire stijl niet vergeten. Baden in luxe houdt niet alleen in dat je je helemaal op je gemak voelt in je badkamer, maar ook dat je je sanitaire ruimte zeer luxe en misschien zelfs een beetje decadent inricht. Binnen deze trend zien we vooral veel gebruik van luxe materialen als walnoothout en marmer. Daarnaast worden er veel accenten van goud, koper, grafiet en nikkel toegevoegd. Op deze manier krijg je haast het gevoel dat je de badkamer van een luxe hotelsuite binnentreedt. In werkelijkheid stap je gewoon je eigen wondere wereld van baden in luxe in. Om het gevoel van luxe en comfort nog meer te vergroten kun je ook kiezen voor een badkamer die direct aansluit op je slaapkamer. Ga niet voor een harde scheiding met een echte wand, maar kies liever voor een kleine tussenwand van bijvoorbeeld glas. Ook dit sluit heel mooi aan bij de huidige badkamertrends.

Gericht op de toekomst

Milieuvriendelijk leven met veel aandacht voor duurzaamheid is voor steeds meer mensen enorm belangrijk. Het kan ook haast niet anders, want samen zullen we ervoor moeten zorgen dat onze planeet ook in de toekomst nog leefbaar is. Door te kiezen voor waterbesparende kranen en douches kan ook jij hier je steentje aan bijdragen. Verder kun je in je nieuwe badkamer ook kiezen voor kranen en lampen met een bewegingssensor. Op deze manier verbruik je nooit meer dan je werkelijk nodig hebt. Verder kun je in jouw badkamer die op de toekomst gericht is ook slim gebruikmaken van steeds meer smart apparaten.