Nieuwe CV Ketel laten installeren? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe CV?

nieuwe CV ketel kopen

De CV ketel is een van de belangrijkste installaties in huis die er zijn. Beschik je niet over een goed werkende CV ketel, dan wordt je verwarming niet meer warm en blijft – als je geen boiler hebt – ook het water in de badkamer en keuken koud. Een nieuwe CV ketel kopen is dan vaak noodzakelijk. Maar als je op zoek gaat naar een betere CV ketel en plannen hebt om een nieuwe CV ketel laten installeren, waar moet je dan rekening mee houden? In dit blog geven we je enkele nuttige tips om op te letten als je een nieuwe CV ketel kopen gaat!

1. Let op het energieverbruik van de betreffende ketel

Een van de meest cruciale aandachtspunten bij een nieuwe CV ketel kopen, is het energieverbruik van de CV ketel. Aangezien je door voor een zuinige CV-installatie te kiezen in de loop van de jaren veel geld kunt besparen, is dit een erg belangrijk punt van aandacht en iets dat je niet moet onderschatten. De meest zuinige cv ketsl hebben een label die loopt A+++. Voor het tapwatergedeelte is het zuinigste label op dit moment A.

2. De capaciteit van de CV ketel

Wie kiest voor een nieuwe CV ketel laten installeren, moet ook goed letten op de capaciteit van de ketel. Heeft je ketel te weinig capaciteit? Dan kan het gebeuren dat je tijdens het douchen geen lekkere watertemperatuur of waterstraal hebt. En dat is niet prettig natuurlijk. De capaciteit waar je op mot letten bij een nieuwe CV ketel laten installeren, wordt uitgedrukt met de code CW. Cv-ketels met een lage capaciteit hebben de codenummers CW 1 of CW 2. Gemiddelde cv-ketels hebben een CW van 3 of CW van 4. Uitzonderlijke goede CV ketels op het niveau van capaciteit hebben de CW code 5 en CW code 6. Heb je thuis bijvoorbeeld twee badkamers met een luxueuze jacuzzi en/of zwembad? Dan heb je minimaal een ketels met CW 5 of CW 6 nodig om daar voldoende van te kunnen genieten.

nieuwe CV ketel laten installeren

3. Overweeg het verplaatsen van je ketel naar een andere plek in huis

Het moment van een nieuwe CV ketel kopen is ideaal om te overwegen je ketel te verplaatsen naar een andere plek in huis. Wellicht is er ergens in je woning ruimte, zodat je CV ketel beter tot zijn recht komt of op een logischer plaats geïnstalleerd kan worden.

4. De prijs van de CV ketel doe je op het oog hebt

Uiteraard is bij een nieuwe CV ketel kopen ook de prijs van de ketel iets om in het vizier te houden. De prijs zegt natuurlijk niet alles, maar is wel belangrijk. Want waarom zou je te veel betalen voor een ketel als je die op een andere plek voordeliger kunt krijgen? Besef daarbij ook dat, zeker in het geval van CV ketels, de stelregel opgaat dat goedkoop op termijn vaak duurkoop betekent. Je kunt beter een nieuwe CV ketel kopen van een betrouwbaar en degelijk merk en daarvoor iets meer geld neertellen, dan een goedkoper merk aanschaffen die minder lang meegaat of snel kapotgaat. Laat je daarom goed adviseren door een expert van een speciaalzaak en kies voor een ketel met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Alvast veel plezier van je ketel toegewenst!