Creëer het ultieme hotelgevoel met een badkamer ensuite

badkamer en suite

Is een badkamer ensuite alleen iets voor luxe hotels? Nee hoor! Tegenwoordig kan je ook thuis een luxe badkamer in de slaapkamer creëren. Zo creëer je dat ultieme hotelgevoel van tijdens een vakantie of weekendje weg. Wat is de betekenis van een badkamer en suite? Wat zijn de musthaves voor een badkamer ensuite? En welke mogelijkheden heb je allemaal bij een badkamer in de slaapkamer? Je leest het hier!

Badkamer en suite betekenis

Een badkamer en suite is eigenlijk een badkamer in de slaapkamer. De badkamer en slaapkamer zijn namelijk in dezelfde ruimte geplaatst. Je ziet dit concept dikwijls in hotels of luxe villa’s. Een badkamer ensuite ziet er niet alleen zeer stijlvol uit, maar is ook erg praktisch. Want zeg nu zelf: wie wil er niet lekker genieten van een warm bad en daarna meteen doorrollen naar bed? En ‘s ochtends kan je direct vanuit je slaapkamer in de badkamer stappen voor een verkwikkende douche. Heerlijk!

Dit heb je nodig voor een badkamer ensuite

1) Voldoende ruimte

Wat heb je nodig om thuis het ultieme hotelgevoel met een badkamer ensuite te creëren? Allereerst heb je genoeg ruimte nodig in de slaapkamer. Er moet immers genoeg ruimte zijn om de badkamer te kunnen plaatsen. Als je een kleine slaapkamer hebt, dan is een badkamer ensuite praktisch niet haalbaar. 

2) Bad in de slaapkamer of niet 

Daarnaast moet je erover nadenken of je een open badkamer wilt creëren of dat je het bad letterlijk in de slaapkamer wilt hebben. Een derde mogelijkheid is een afgesloten badkamer met glazen wand, waarover we later in dit artikel meer gaan vertellen. 

3) Badkamermeubels en accessoires

Een bad is uiteraard onmisbaar, ongeacht of je voor een bad in de slaapkamer gaat of dat je het bad in de badkamer plaatst. Daarnaast is het fijn als je ook nog een douche hebt, maar hier moet je voldoende ruimte voor hebben. Verder zijn één of twee wasbakken erg handig, net als een spiegel, een handdoekenrek en voldoende opbergruimte voor handdoeken en verzorgingsproducten. Mooie badkamerlampen en sfeermakers zoals kaarsen, geurstokjes en gedroogde bloemen maken het plaatje compleet!

4) Goede ventilatie

Tenslotte is een goede ventilatie onmisbaar voor je ensuite badkamer. Het is belangrijk dat er een raam open kan of dat je in ieder geval over een goed ventilatiesysteem beschikt. Anders kan de badkamer zeer vochtig worden wat schimmel in de hand kan werken.

Wat zijn de ensuite badkamer mogelijkheden? 

Het idee van een badkamer in de slaapkamer is simpel, maar toch zijn er verschillende opties. Hieronder delen we drie ideeën voor een badkamer en suite.

1) Badkamer vanuit de slaapkamer

De eerste mogelijkheid van een badkamer ensuite, is de badkamer die alleen toegankelijk is via de slaapkamer. De badkamer zit dus eigenlijk aan de slaapkamer vast. Om het perfecte plaatje te creëren, kan je de vloer in de slaapkamer doortrekken in de badkamer.

2) Glazen wand

Met een glazen wand creëer je de illusie van een badkamer en suite. Je hebt dan twee afgesloten ruimtes maar je kunt door de glazen badkamerwand heen kijken, waardoor je toch een open gevoel ervaart.

3) Bad in de slaapkamer

Je kunt uiteraard ook letterlijk het bad in de slaapkamer zetten. Hierbij is een decoratief bad de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan een mooi klassiek bad op pootjes. Je kunt natuurlijk ook voor een modern ligbad kiezen als dit meer jouw smaak is. En als je er de ruimte voor hebt, kan je er ook een douche bij plaatsen. Handig om te weten is dat je ook voor een halve wand kunt kiezen. Hiermee is er alsnog een lichte afscheiding van het slaap- en badgedeelte zichtbaar. 

Welke stijlen zijn er?

Een badkamer en suite kan je helemaal naar eigen smaak inrichten. Er zijn verschillende stijlen die je kunt toepassen. 

1) Strak en modern

Wil je jouw ensuite badkamer strak en modern inrichten? Kies dan voor basic kleuren zoals zwart en wit en houd de basis verder rustig. Beperk zoveel mogelijk tierlantijntjes en decoratie om een rustig geheel te creëren. 

2) Bohemian style badkamer

Hierbij kan je denken aan een basis met wit en veel natuurlijke materialen zoals rotan of hout. Daarnaast kunnen mooie badkamerplanten extra sfeer creëren. Deze planten zijn overigens ideaal als afscherming van het slaapkamergedeelte, mocht een glazen wand toch niet helemaal jouw ding zijn. 

3) Landelijke badkamer ensuite

Tenslotte kunnen landelijke ensuite badkamers ook heel mooi zijn. Hierbij staan wit en hout centraal. Wanneer je ook een nostalgisch bad in de slaapkamer plaatst, zoals een klassiek bad op pootjes, dan maak je deze landelijke look compleet!

Wil jij ook graag een badkamer en suite creëren bij jou thuis? Hopelijk heb je in dit artikel inspiratie en tips kunnen halen. Zoals je kunt lezen, zijn er tal van opties voor een badkamer ensuite. Ga je voor een badkamer vanuit de slaapkamer of wil je de badkamer en suite open houden? Een bad in het midden van de slaapkamer of liever achter een glazen wand? De keuze is aan jou. Eén ding is zeker: met jouw badkamer en suite ben je helemaal mee met de laatste trends op het gebied van badkamers!